Jasmínová rýže má zrníčka, které jsou dlouhé, lehce průsvitné s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí.
Díky své lepivé konzistenci je jasmínka ideální pro přípravu nejrůznějších nákypů, salátů a sladkých dezertů. Připravuje se i jako příloha, díky své lepivosti, kdy se dá dobře uchopit hůlkami.
Aby měla jasmínová rýže tu správnou vlastnost, musí se pěstovat na severu Thajska a Vietnamu. Vyznačuje se půdou s výjimečnými vlastnostmi, kdy dodává této rýži své charakteristické aroma. Svou popularitu si získala nejen v Asii, ale i v Americe a v Evropě.
Jasmínová rýže nejenom jako neocenitelný kulinářský patron, ale také zdroj zdraví prospěšných látek. Obsahuje velké množství cenného sodíku a vitamínu B1. Dokonce snižuje cholesterol v krvi a je doporučována při dietách.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.