Green Dragon Thajská Jasmínová Rýže 5Kg
Doporučené nabídky (1)
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Recenze
, zakoupeno v Indicky Koreni
- Výborná rýže
- Vysoká cna
Drahý, ale dobrá podukt.
, zakoupeno v Orient-Food
- Výborná kvalita
- Trochu vyšší cenu vyvažuje kvalita
, zakoupeno v Orient-Food
- Výborná kvalita, cht
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Popis produktu
Thajská Jasmínová Rýže 5Kg
Seznamte se
Jasmínová rýže je nejoblíbenější surovinou v thajské kuchyni. Svou chutí je velice podobná rýži Basmati. Vyznačuje se dlouhými zrny a lahodnou ořechovou chutí a lepivou konzistencí. Má pozitivní účinky na snižování cholesterolu v krvi.
Kterou rýži vybrat?
Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE
Složení 100% čistá Jasmínová rýže
Příprava Jasmínové rýže
Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné. 1. Vždy používejte kvalitní jasmínovou rýži, kterou ještě před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž zabráníte nadměrnému lepení. 2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až pětkrát propláchněte. 3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody - vidíte, že vody je jen o trochu více. 4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným množstvím vody a přidejte lžíci soli (ideálně himalájské). Nikdy rýži nedosolujte až po uvaření, neboť tím způsobíte, že se rýže začne opět více lepit. 5. Rýži přiveďte k varu. Stačí, aby začala jen lehce probublávat, poté stáhněte teplotu. 6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí. 7. Rýži nechte takto dusit cca 10-15 minut. Opravdu si dejte pozor, aby teplota nebyla příliš velká, postačí stupeň 1-2. 8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin). 9. Sporák vypněte úplně a nechte ještě cca 5 minut dojít. Tak se bude dotvářet už jen malé množství páry a rýže se udrží horká. 10. Před podáváním opět prokypřete vidličkou.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Indicky Koreni
- Výborná rýže
- Vysoká cna
Drahý, ale dobrá podukt.
, zakoupeno v Orient-Food
- Výborná kvalita
- Trochu vyšší cenu vyvažuje kvalita
, zakoupeno v Orient-Food
- Výborná kvalita, cht
, zakoupeno v Indicky Koreni
Nelepsi ryze na svete