MUSO MISO shiro-bílá rýže 400 g
MUSO MISO shiro-bílá rýže 400 g
Nejlevnější nabídky (9)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Grizly
Velice oblíbené, jemné chuti, do polévek, pomazánek, dipů…
, zakoupeno v Grizly
Skvělý produkt vysoké kvality s jemnou delikátní chutí.
, zakoupeno v Biolevel.cz
max.spokojenost
Parametry produktu
Popis produktu
Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na video.
Tipy na použití: - Miso polévka 50 g hlívy 20 g červené papriky 20 g žluté papriky 30 g cukety 80 g uzeného tofu na kostky 2 lžíce misa 120 g pohankových těstovin 1 lžíce olivového oleje čerstvý koriandr
- Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
- Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
- Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
- Podávejte s nasekaným koriandrem.
- Miso dresink se zázvorem
1 lžíce misa 2 lžíce šťávy z limetky 2 lžíce sezamového oleje 1 lžička strouhaného zázvoru 1 lžička utřeného česneku 1 rajče svazek čerstvého koriandru
Vše rozmixujte tyčovým mixérem. - Miso-tahini dresink s javorovým sirupem 1–2 lžičky misa 4 lžíce sezamové pasty 2 lžíce javorového sirupu 1 lžíce jablečného octa
Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici. - Jednoduchý dresink na salát
Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem. - Miso máslo 4 lžíce biomásla nebo biomargarínu 2 lžíce misa
Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky. - Zeleninové a masové vývary
Přidáním misa zvýrazníte chuť. - Dušené houby
Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku. - Marinády
Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
- Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
- Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
- Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
- Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
- Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
- Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.
- Složení : Rýže 34 %, voda, SÓJOVÉ boby 26 %, jedlá mořská sůl, sirup z batátů, alkohol 2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
- Návod k přípravě : K přípravě miso polévek. Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte zeleninu nebo mořské řasy a několik minut povařte. Přidejte 4 lžičky miso. Již nevařte.
- Kalorická hodnota/energie (na 100g):800kJ/190kcal. Tuky: 5,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 22 g. z toho cukry: 19 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 5,4 g
- Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření dobře uzavřete a skladujte v chladničce.
- Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso.
- Země původu : Japonsko.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Grizly
Velice oblíbené, jemné chuti, do polévek, pomazánek, dipů…
, zakoupeno v Grizly
Skvělý produkt vysoké kvality s jemnou delikátní chutí.
, zakoupeno v Biolevel.cz
max.spokojenost
, zakoupeno v CountryLife.cz
- výborné na zjemnění omáček.
, zakoupeno v CountryLife.cz
- Chutnější je Miso z hnědé rýže
, zakoupeno v CountryLife.cz
Úžasné japonské dochucovadlo. Tento typ je sladký, jemne slaný s jemnou chuťou.
, zakoupeno v Grizly
- vyzkoušela jsem, výborné