MISO genmai, hnědá rýže MUSO 400 g
Doporučené nabídky (3)
Nejlevnější nabídky (15)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
MISO genmai, hnědá rýže MUSO 400 g- není nutné přidávat dochucovadla do jídel a přitom jídlo má výbornou chuť
- dobře pokrm ochutí
, zakoupeno v VEGA PROVITA s.r.o.
Doporučuje produkt
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
Naprosto skvělé. Dělá moc dobře na bříško. Doporučuji.
Parametry produktu
Popis produktu
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Tipy na použití:
Miso polévka 50 g hlívy 20 g červené papriky 20 g žluté papriky 30 g cukety 80 g uzeného tofu na kostky 2 lžíce misa 120 g pohankových těstovin 1 lžíce olivového oleje čerstvý koriandr
Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
Podávejte s nasekaným koriandrem.
Miso dresink se zázvorem 1 lžíce misa 2 lžíce šťávy z limetky 2 lžíce sezamového oleje 1 lžička strouhaného zázvoru 1 lžička utřeného česneku 1 rajče svazek čerstvého koriandru
Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Miso-tahini dresink s javorovým sirupem 1–2 lžičky misa 4 lžíce sezamové pasty 2 lžíce javorového sirupu 1 lžíce jablečného octa
Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
Jednoduchý dresink na salát
Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
Miso máslo 4 lžíce biomásla nebo biomargarínu 2 lžíce misa
Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
Zeleninové a masové vývary
Přidáním misa zvýrazníte chuť.
Dušené houby
Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
Marinády
Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.
Další druhy misa, které máme v nabídce: shiro miso hatcho miso mugi miso mugi miso bio miso ječmen bio miso rýže bio
Složení
SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Legislativní zařazení Sójový výrobek - miso.
Veganské
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
MISO genmai, hnědá rýže MUSO 400 g- Produkt znám. Splnil očekávání.
- já bych ocenila menší balení, zas tak často nepoužívám
- není nutné přidávat dochucovadla do jídel a přitom jídlo má výbornou chuť
- dobře pokrm ochutí
- Skvěle dochutí miso polévku.
- +++++
- Nie je v mojom meste k dostaniu
- miso pasty od Muso jsou naše oblíbené, je to záruka kvality
, zakoupeno v VeganStore.cz
Doporučuje produkt
Doporučuji, minimálně veganum, ale i masozroutum.
0, zakoupeno v Biolevel.cz
Doporučuje produkt
chuť dobrá
0, zakoupeno v VEGA PROVITA s.r.o.
Doporučuje produkt
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
Naprosto skvělé. Dělá moc dobře na bříško. Doporučuji.
0, zakoupeno v Zdravoslav.cz
Doporučuje produkt
, zakoupeno v BioVara.cz
Doporučuje produkt
+++++++
0, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
Miso polévka je takový malý životabudič:-)!
Chuťově je výborná.
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt
, zakoupeno v CountryLife.cz
Doporučuje produkt