Výhody basmati rýže Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v...
Výhody basmati rýže Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v...
Výhody basmati rýže Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou. Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci naší kuchyně. Jak si připravit basmati rýži? Tip: Pro dosažení co nejchutnějšího výsledku doporučujeme rýži namočit 45 minut před samotným vařením. Pokud chcete rýži vařit v uzavřené nádobě, vložte rýži do malého množství vody a za občasného míchání vařte zakrytou poklicí asi 8 – 10 minut. Poté stáhněte plamen a vařte dalších 5 minut. V případě, že chcete rýži vařit bez poklice, přiveďte vodu k varu, poté do ní nasypejte rýži a jemně promíchejte. Vařte nezakryté asi 6 – 7 minut na mírném plameni. Poté zmírněte plamen na minimum a vařte dalších 10 minut. Složení: Basmati rýže Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Výživové údaje na 100 g : Energetická hodnota 170 kcal Tuky 0 g - z toho nasycené tuky 0 g Sacharidy 35 g - z toho cukry 0 g Bílkoviny 4 g Sůl 0 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.